Page 62 - 3.SINIF PARAGRAF-160523 baskı
P. 62

TEST 20
                   ŞİFRESİZ                                                                            TEST 20
                   ŞİFRE
                        SİZ
               P ARAGRAF
               PARAGRAF
               3.
               3.
                         TARHANA ÇORBASI                   DOMATES ÇORBASI                  MERCİMEK ÇORBASI
                      • 3 yemek kaşığı ev              • 4-5 adet olgun domates         • 3 yemek kaşığı ayçiçek

                         tarhanası                     • 2 çorba kaşığı tereyağı           yağı
                      • 1 yemek kaşığı nane                                             • 1 adet kuru soğan
                                                       • 3 çorba kaşığı un              • 1 yemek kaşığı un
                      • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                       • 1 litre sıcak su               • 1 adet havuç
                      • 1 yemek kaşığı salça                                            • 1 adet patates

                      • 6 su bardağı su                • 1 su bardağı süt               • 1 tatlı kaşığı tuz
                      • Kırmızı pul biber              • 1 çorba kaşığı rendelen-       • 1 çay kaşığı karabiber

                      • Karabiber                         miş taze kaşar                • 1,5 su bardağı kırmızı
                      • Tuz                                                                ya da sarı mercimek

                                                                                        • 6 su bardağı sıcak su





                   Yukarıda  bazı çorbalar hazırlanırken  ihtiyaç

                   duyulan  malzeme  listeleri  verilmiştir.  Betül  bu
                   çorbalardan  bir  tanesini  malzeme  ölçüleri-

                   ne dikkat etmeden pratik bir biçimde hazırla-

                   mıştır.  Betül  kendisinden  hazırladığı  çorbanın
                   malzeme listesini  isteyen Pelin’e;  "Hastalara

                   şifadır  ………………   çorbası.  Tenceremizin

                   içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar  ve
                   ………………… yı ekleyip biraz karıştırarak

                   kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave edi-

                   yoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile ka-
                   rıştırıyor. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha bekleyip ocaktan çorbamızı alarak

                   afiyetle içiyoruz." çorbanın hazırlanışını anlatmıştır.

                   Buna göre Betül‘ün hazırladığı çorbanın adı nedir?
                   Buna göre Betül‘ün hazırladığı çorbanın adı nedir?

                   A)  Tarhana Çorbası                                   B)  Domates Çorbası

                                                  C) Mercimek Çorbası




               3. SINIF PARAGRAF
                                                                 62
   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67