Page 79 - 3FOY
P. 79
HA Y A T BİLGİSİ
HAYAT BİLGİSİ
ki ürünlerd
Y”, kışın tüketilenlere “K” yazınız.
en yazın tüketilenlere “
1. 1. Aşağıdaki ürünlerden yazın tüketilenlere “Y”, kışın tüketilenlere “K” yazınız.
Aşağıda
Kiraz Üzüm Ayva Portakal
Nar Erik Greyfurt Çilek
Kayısı Muz Mandalina Şeftali
uyla ilgili hastalıkları a
Beslenme bozukluğ
nlamlarıyla eşleştirelim.
2. 2. Beslenme bozukluğuyla ilgili hastalıkları anlamlarıyla eşleştirelim.
BESİN ZEHİRLENMESİ Vücut ağırlığının normalin altında olması
ÇÖLYAK Aşırı beslenme sonucu kilo fazlalığı
DİABET Yiyecek azlığı sonucu beslenememe
OBEZİTE Gıdaların mideyi bozma hali
YETERSİZ BESLENME Bazı besinlere karşı vücudun tepki vermesi
ZAYIFLIK Şeker hastalığı
BESİN ALERJİSİ Glutene duyulan hassasiyet
ulaştığımız çıkışltaki m
Doğru çıkışı bulup,
3. 3. Doğru çıkışı bulup, ulaştığımız çıkışltaki meyveyi daire içine alalım.
eyveyi daire içine alalım.
Günün belli zamanlarında düzenli beslenmeliyiz.
D Y
Beslenmede zaman önemli değildir. Doğal gıdalar tüketmeliyiz.
D Y D Y
Herşeyi mevsimin- Sebze meyve Ambalajlı gıda Organik gıda
de tüketmeliyiz. tüketmeliyiz tüketmeliyiz tüketmeliyiz
3 3. Sınıf